english - englishsvenska - swedish

Iwer Thor Lorenzen

 

Geboren op 8 januari 1895 te Harrislee (Flensburg, Duitsland)

Tijdens de 1e wereldoorlog raakte hij in de Dolomiten bekend met anthroposophie. Nadat hij getrouwd was met Erna Kiewitz, kreeg het echtpaar 5 kinderen waarvan er 4 in de kindertijd stierven. Na zijn studie koos het voor het leraarschap. In augustus 1920 werd hij via rector Moritz Bartsch lid van de Anthroposophische Vereniging. Met Pinksteren 1924 woonde hij de landbouwcursus bij die, georganiseerd door graaf en gravin Keyserlingk, op hun landgoed Koberwitz door Rudolf Steiner werd gegeven.

Als levensopgave wilde hij vanuit de anthroposophie in de biologie werken. Hij wilde vooral een brug slaan tussen anthroposophie en de natuurwetenschap.

In 1938 publiceerde hij over de bijen. Daarna volgden er publicaties over de evolutie van aarde, mens en dier. Hij schreef veel en werkte aan zijn publicaties door tot in de laatste dagen van zijn leven. Een 10-tal publicaties gaf hij in eigen beheer uit. Ze zijn alleen nog antiquarisch te verkrijgen tegen aanzienlijke prijzen als ze al te krijgen zijn.

Hij overleed op 81-jarige leeftijd op27 juli 1976 te Hamburg.