english - englishsvenska - swedish

Cursussen 

Het cursusseizoen loopt paralel met het bijenseizoen, namelijk vanaf medio maart tot en met september. Onderstaand de cursussen van het komend seizoen, ook als deze al gaande zijn.

U kunt zich bij de cursusleiders aanmelden voor de cursussen in 2017 of al in 2018. Ook kunt u de agenda in de gaten houden voor ingelaste extra cursussen zoals introductiecursussen 'biodynamisch imkeren'. Bij vragen kunt u ons bereiken via:   (het mailadres cursus@bdimkers.nl is momenteel niet bruikbaar).

Index Cursussen in Nederland en Vlaanderen:
(sommige jaarlijks, andere (*) op basis van voldoende inschrijving)

Nederland
- Uitgebreide basiscursus BD-imkeren in 2018 in Nederland te Renkum/Wageningen
- Intensieve gevorderdencursus najaar 2018 te Renkum/Wageningen - *
- Cursus imkeren op BD-grondslag in 2018 in Wittelte (Drenthe)
- Praktijkcursus 'Zorg voor de Bij'  vanaf maart 2018 Breidablick in Middenbeemster (Noord-Holland)
- Op 7,14 en 21 april starten 3 basiscursussen BDimkeren:
  Zuid-Holland (Schipluiden), Noord-Brabant (Oostelbeers) en Utrecht(Driebergen)
- Theoriecursus 'Zorg voor de Bij'  vanaf laatste vrijdag in september 2018 Breidablick in Middenbeemster (Noord-Holland)
- BDimker-docentencursus te Renkum/Wageningen - *

Vlaanderen

- cursus Bio-Dynamisch Imkeren nabij Leuven (Belgie)


Uitgebreide basiscursus BD-imkeren in 2018 in Nederland te Renkum/Wageningen

Al meer dan 25 jaar wordt de "cursus BD-imkeren" gegeven, ooit opgezet en inhoud gegeven door Sieb Fontein en Albert Muller. De cursus is geschikt voor beginners die vanuit het oogpunt vanuit "het wezen van de imme" willen imkeren. De cursus is nooit hetzelfde en er wordt veel informatie gegeven. Dit is een van de redenen waarom vele imkers de cursus meerdere keren willen volgen, zelfs in opeenvolgende jaren.

De cursus is ook zeer geschikt als een gedegen aanvulling op/uitbreiding van de vele kortere introductie-/ omschakelings-cursussen die in bijna alle regio's worden gegeven. Ook gevorderde reguliere imkers en bijenteeltdocenten doen regelmatig met de cursus mee. Zeven docenten verzorgen in 2018 deze uitgebreide cursus. 
In totaal zijn er een 7-tal bijeenkomsten met theorie- en praktijkmodules die het bijenseizoen volgen. De cursus loopt van medio maart tot in september 2018. 
De eerste cursusdag is een zaterdag in april 2018 zijn.
Het oude programma van 2017 kunt u inzien door de stuifmeelbij aan te klikken:  

Opgeven voor de cursus in 2018 kunt u bij Albert Muller:   

Praktijkcursus 'Zorg voor de Bij' in Noord-Holland bij Breidablick in Middenbeemster startte vanaf 23 maart 2018:

vrijdag 23 maart 2018 startte de praktijkcursus 'Zorg voor de Bij'  in Middenbeemster (Noord-Holland) begeleidt door docenten Albert Muller en Arnoud Sap. Alle informatie:  
U kunt zich melden voor deze voorjaarscurus in 2018 bij: 

7 april start een basiscursus biodynamisch imkeren te Schipluiden (tussen Den Haag en Rotterdam) - bij initiatief Honeyhighway - door Odin-imker Jos Willems. Alle informatie is te vinden door de stuifmeelbij aan te klikken 
 

14 april  start een basiscursus biodynamisch imkeren te Oostelbeers (tussen Tilburg en Eindhoven) door Odin-imker Jos Willems. Alle informatie is te vinden door de stuifmeelbij aan te klikken 

21 april  start een basiscursus biodynamisch imkeren te Driebergen (tussen Utrecht en Arnhem) bij Kraaybeekerhof door Odin-imker Jos Willems. Alle informatie is te vinden door de stuifmeelbij aan te klikken 

Intensieve gevorderdencursus najaar 2018

Deze cursus is altijd een feest met veel internationale deelnemers. De opzet van een lang weekend zorgde voor een aantal zeer intense lezingen en interacties. Hiermee is meteen de basis gelegd voor komende gevorderdencursussen. Voorwaarde is tenminste 3 jaar ervaring met bijen.   

Indien u interesse heeft voor de komende cursus voor gevorderden kunt u uw interesse kenbaar maken via:  

Als voorbeeld de cursusinformatie van de gevorderdencursus in 2015: 


Theoriecursus 'Zorg voor de Bij' in Noord-Holland bij Breidablick in Middenbeemster start eind september 2018:

Op de laatste vrijdag van september 2018 start naar eigen keuze overdag of 's avonds de theoriecursus 'Zorg voor de Bij'  in Middenbeemster (Noord-Holland) begeleidt door docenten Albert Muller en Arnoud Sap. Klik op de stuifmeelbij voor nadere informatie:  
U kunt zich aanmelden bij: 


BDimker-docentencursus te Renkum/Wageningen:

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze tenminste de nodige jaren praktische ervaring hebben met het imkeren vanuit de uitgangspunten die de honingbijen zelf aangeven, de beginnnerscursus hebben gevolgd, en over de nodige achtergrondkennis beschikken of de bereidheid deze zich eigen te maken. 

Als u interesse heeft in de eerstvolgende docentencursus kunt u dat kenbaar maken via:  

 


 

 

Nadere cursusinformatie voor Nederland via:
 

Nadere curusinformatie voor Belgie via: